Thursday, March 22, 2007

Opâlitligt vârväder


Som vanligt kan man aldrig veta vilket väder det ska bli sâ här pâ vâren.
För en mânad sedan var det sommarvarmt varje dag. Vi planterade blommor pâ bakongen och satt och spelade spel i skuggan pâ eftermiddagarna. Det var varmt och skönt fram till niotiden pâ kvällarna.

Nu är det slut pâ mânskensaftnar. Det är blâsigt och lika kallt som i januari, trots att solen värmer mitt pâ dagen. I morse var det bara 9º, brrrr...

Här hör man ofta ordsprâket hasta el cuarenta de mayo no te quites el sayo, ta inte av dig kappan förrän den 40:e maj (dvs den 10:e juni). Under mina första âr här gjorde jag alltid misstaget att packa undan tröjor och duntäcken sâ fort sommarvärmen kom. Men kylan kommer alltid tillbaka. Vinterkappa behöver man inte, men en varm kofta bâde morgon och kväll.

Och vi har tvâ, tre ordentliga regnväder framför oss innan den torra sommaren är här.

7 comments:

Lars at Ejgde said...

Allt är ju relativt. Klockan 06 var det -4 här, nordlig bitande vind.
Under dagen klättrar kvicksilvret upp till kanske +5.
Ändå tycker vi att det är vår på gång och vi njuter lite.

Carin said...

Ja, vårdagjämning och halva Spanien är vitt och nollgradigt, tokigt... Och här i söder har man fått sätta på sig fleecetröjan igen när man sitter och jobbar, sova i pyjamas och med tre lager filtar. Men det gör inget, värmen tröttnar man på så snabbt ändå, och nu är vi så nära, så nära...

Anna Malaga said...

Lars - Oj, men hjälp vad kallt! Men ni har väl fâtt vârblommmor i alla fall?

Carin - Ja, som du säger är det inte lângt kvar tills det blir sommar med besked.

Anonymous said...

säg inte så! jag kommer ju ner på tisdag och då förväntar jag mig sol och värme!=) är så innerligt trött på snö, minusgrader och snålblåst!

förresten, jag och min pojkvän tänkte spendera ett par dagar i estepona där hans föräldrar har en lägenhet och vi hade tänkt göra en liten dagsutflykt. tänkte om du kunde komma med lite tips för du verkar ha koll på det mesta där nere=) Ronda har vi varit i, gibraltar är vi inte så sugna på och cadiz ligger för långt bort. jag skulle nog helst vilja åka upp i bergen och vara ute i naturen och sen kanske äta i någon mysig by. vore tacksam för tips!

håll nu tummarna för finare väder nästa vecka!=)h

Thérèse said...

här mumlade metrolgen på TV nåt om värmebölja till helgen. Det skulle visst kunna bli 10-15 grader....
Fast 10 rader i Malaga känns mycet kallare än 10 grader i Stockolm.
Jag har frusit rejält en februaridag i Malaga men jag såg några galna japaner bada samma dag så alt är väl relativt antar jag. Fast vissa verkar tycka att är havet bara ite istäckt så kan man bada

Anonymous said...

Samma haer i Madrid! Nu aer det kallt igen efter helgens 29 grader. Vi fick besoek av folk fraan norra Europa och de tittade konstigt paa oss daer vi stod i solen och froes till 15 plus grader. Ikvaell ska jag till Alicante och daer ska det vara varmare enligt Widget Weather ialla fall. Vi faar se!

Anna Malaga said...

Mia - Som det ser ut nu, ska det bli regnskurar och max 16º pâ tisdag :-D Snäll jag är, va?
Men som du vet växlar det mycket och det är helt omöljligt att det blir dâligt hela tiden. Ta mned bâde jacka och shorts!
Jag fâr skriva om utlfyktstipsen i ett särskilt inlägg - det kommer till helgen!

Ja, jag fryser ocksâ, för jag hade hunnit vänja mig vid värmen.

Karlavagnen - Hoppas ni fâr detriktigt trevligt i Alicante!