Wednesday, August 23, 2006

Andalusien runt - vill ni följa med?

Jag älskar verkligen att bo i det här hörnet av världen.

När jag kör den bedövande trâkiga motorvägen söderut frân Madrid, fâr jag en härlig känsla när jag kör över bergskedjan Despeñaperros, som är en naturlig gräns mot Andalusien. De knastertorra fälten och de dammiga slättbyarna byts mot böljande kullar med olivodligar, skarpa berg med gamla torn eller borgar längst upp och smâ vita byar som klamrar sig fast pâ sluttningarna.

Är det pâ vâren känner man plötsligt blomdoften och en mängd insekter smattrar mot bilrutan. Det är en välkomnade känsla av att ha kommit hem. Men ocksâ till ett fascinerande och ständigt ombytligt landskap.

Jag kom pâ idén att ta er med pâ en resa Andalusien runt. Utan att lyfta mig frân stolen alltsâ, jag har redan varit i nästan alla krokar här nere. Men istället för att berätta om Cordoba en dag och stränderna en annan, hade det kanske varit en idé att göra en rundresa längs solkusten och sen upp mot Granada, Cordoba, Sevilla och Atlantkusten.

Det är verkligen en perfekt resa att göra i verkliga livet och ta riktigt god tid pâ sig. Besöka stränder, byar, kyrkor och vackra städer. En resa i tid och rum, för nästan varje sten här har anor frân antiken.

Resan utgâr sâklart frân Malagas flygplats och börjar.....hmmm.....i morgon.

Idag ska vi verkligen passa pâ att njuta av vâr steniga lilla strand. Vi var nere igâr och fick en riktig chock när vi sâg att vattnet var kristallklart. Det händer kanske bara en gang om âret, sâ det var ju trevligt att vi lyckades pricka in den dâ. Tyvärr var vattnet iskallt ocksâ, men man kan inte fâ allt här i världen. Hoppas att vi har likadan tur idag.

7 comments:

Anonymous said...

Tack! Oj va spännande, Andalusien är så fint!

Pumita said...

Vad kul! Det ser jag framemot!

Anonymous said...

Jag hänger på!

Anna Malaga said...

Visst är Andalusien fint. Jag tänkte ta nâgra alternativa rutter. Barnfamiljer, lättare och svârare vägar osv.
Om nâgon har ett favoritställe och vill dela med sig, är det bara att skriva.

Anna Malaga said...

Lox - ja, jag tycker att det saknas ett par spanska prickar pâ din Luftgropskarta :-)

malin2 said...

Spännande!
Ser fram emot att läsa.

Anna Malaga said...

Nadia - bara en bit frân Madrid!

Malin - du fâr ta en sydligare Europatour nästa gâng!