Friday, August 04, 2006

Livet flyter lugnt förbi...

Här kommer lite fler bilder frân La Habanas gatuliv. En sak som slog mig var att man sällan hör nâgon höja rösten. De har nästan alltid samma lugna och melodiska tonfall.
Spanjorerna pratar snabbt och hetsigt, och man hör ofta högljudda diskussioner i gatuhörnen.
Skolbarn
Min son fâr titta pâ en nyfiskad fisk
Barberarsalong

Lugnt gatuliv

3 comments:

Thérèse said...

Jätefint , blir ännu mer sugen på en kuba-resa, känns som jag borde passa på innan Fidel försvinner , risken finns ju att det blir ett helt annat land sen.

När mina föräldrar var här (dom pratar inte spanska) tyckte dom att det lät som spanjorerna ständigt grälade när dom pratade med varandra. Jag tror t.o.m min mamma har lite svårt för spanskan , tror inte hon tycker det låter vackert. Jag har väl vant mig elller så är det för att jag förstår vad dom säger , men så mycket grälas det inte fast höga och livliga diskussioner är vanliga överallt

Anna Malaga said...

Precis vad vi tänkte ang. Kuba, det gäller att snabba pâ, för man vet inte hur länge det varar. (eller vad som kommer sen...)

Min mamma gillar inte heller spanjorernas sätt att prata. Men visst är de inte sâ upprörda som de lâter :-)

Nejma said...

Marockanerna är inte heller så högljudda, fast dom låter en hel del ändå. Barnen och jag är VÄLDIGT högljudda, så jag undrar just vad våra grannar tänker... Dom tror nog att vi bråkar jämt... *s* Knäppa, ilskna spanjorer typ... Det är kanske därför våra grannar var så otrevliga förra året, dom trodde väl att vi var folkilskna. Nu har dom vant sej vid vårt sätt att prata tror jag, för i år är dom hur trevliga som helst. :-)

/Nejma